Veel gestelde vragen

Het verzorgen van een uitvaart is voor u gelukkig geen dagelijks werk.
Wij komen bij onze dienstverlening vaak steeds dezelfde vragen tegen.
De belangrijkste hebben we hieronder voor u alvast beantwoord.

Heeft u nog andere vragen. Neem dan gerust contact met ons op.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een uitvaart??

Een uitvaart kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Als we uitgaan van een standaard gekozen uitvaart, diensten en kist, is de gemiddelde prijs € 6.000,– (prijspeil 2022). Bij een begrafenis komen daar nog kosten bij, zoals: de begraafrechten van de gemeente Ermelo voor 30 jaar of onbepaalde tijd en naar keuze een grafmonument (steen).
Bij een crematie moet u daarnaast nog rekening houden met de nota van het crematorium en het eventueel plaatsen van de urn in het columbarium.

Hoe financier ik de uitvaart?

Misschien heeft U een eigen levensverzekering. Afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag kunnen de erven deze gebruiken om de uitvaartnota te betalen. Bij de Ermelose Uitvaartverzekering kunt U zich tegen uitvaartkosten verzekeren. Tot een maximum van € 10.000,–.p.p. Meer informatie vindt u elders op de site. Heeft u voldoende financiële middelen of is verzekeren niet te adviseren i.v.m. te hoge leeftijd, dan is er de mogelijkheid geld te storten in ons depositofonds. U heeft dan een spaarsaldo bij de Ermelose Uitvaartvereniging waarop depositorente wordt vergoed. Een andere overweging om een deposito bij ons aan te houden is: u wilt uw persoonlijke wensen zoveel mogelijk ook al financieel afgewikkeld hebben.

Wat moet er gebeuren bij overlijden?

Nadat de arts formaliteiten rondom het overlijden zijn afgerond, is één telefoontje naar het uitvaartcentrum genoeg om verder ‘alles’ geregeld te krijgen. Het centrale alarmnummer is 0341-562210. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Nadat de melding is doorgenomen stemt de uitvaartverzorger(ster) met de nabestaanden de inhoudelijke regeling van de uitvaart af.

Kan ik mijn wensen nu al kenbaar maken?

Via een formulier (link naar Laatste Wens Formulier) kunt u uw wensen kenbaar maken. Verder is het mogelijk dat u nu al een uitvaartverzorger uitnodigt om uw persoonlijke wensen te bespreken. U wensen kunnen dan worden vastgelegd. De uitvaartleider kan u daarbij prima adviseren. Dat kan u rust geven. Het is misschien wél goed voor de rouwverwerking dat u nabestaanden betrekt bij het regelen van de ‘laatste’ dingen.

Heeft u een andere vraag?

Verstuur onderstaande formulier ingevuld in en
wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verstuur uw vraag