Kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn geheel afhankelijk van uw wensen.
Een gemiddelde uitvaart kost rond € 6.000,- (prijspeil 2022). Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld de kosten van een kist, vervoer, rouwkaarten, zaalhuur en decoraties. Dit bedrag is exclusief kosten van derden zoals gemeentelijke begraafrechten en een grafmonument of crematiekosten. 

De manier waarop een uitvaart is georganiseerd draagt bij aan de nagedachtenis van de overledene. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden en de kosten kunnen, afhankelijk van de wensen voor de uitvaart, fors oplopen. Zelf tijdig over uw afscheid nadenken en voorzorgsmaatregelen nemen, bespaart uw naasten later veel zorgen en kosten.

Een goede uitvaartverzekering dekt de kosten en maakt het mogelijk uw wensen voor uw uitvaart te kunnen respecteren. Wilt u een voorziening treffen voor de kosten van uw uitvaart en eventueel die van uw partner of gezin? Raadpleeg dan de aantrekkelijke voorwaarden van onze Ermelose Uitvaartverzekering.

Met een uitvaartverzekering kunt u zich verzekeren tegen deze kosten. Is de overledene lid van onze Coöperatieve uitvaartvereniging, dan ontvangt u een korting van € 300,- op de kosten van de door ons te verzorgen uitvaart.

Wanneer de overledene is verzekerd bij de Ermelose Uitvaartverzekering of een andere verzekeraar, dan is een voorziening voor de kosten beschikbaar. Het is belangrijk de betreffende maatschappij zo snel mogelijk in kennis te stellen van het overlijden van de verzekerde. Indien de overledene bij ons is verzekerd, nemen wij u deze zorg uit handen.

Wilt u meer weten?

Verstuur onderstaande formulier ingevuld in en
wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verstuur uw vraag